Gaia Aqua producten

Inbouw vitalisator
Levering incl. knelfittingen. De watervitalisator kan met behulp van knelfittingen eenvoudig gemonteerd worden in de hoofdwaterleiding achter de watermeter.
Het inbouwtype vitalisator is een hoogenergetische watervitalisator die centraal wordt ingebouwd in de hoofdwaterleiding achter de hoofdkraan en watermeter, maar voor het punt waar de leiding zich splitst naar de verschillende afdelingen, zoals keuken, badkamer, toilet, buitenkraan etc.
Als deze vitalisator wordt toegepast komt uit iedere kraan die op uw waterleiding is aangesloten gevitaliseerd water. Als U hier voor kiest behoeft u geen andere kraanvitalisatoren meer aan te sluiten omdat al u water in huis op een centraal punt wordt gevitaliseerd. Alle voordelen, van drinken tot baden, levensduur van uw apparatuur (geen kalkafzetting in de wasmachine, uw warmwatervoorziening etc. ), minder was- en schoonmaakmiddelen en makkelijker schoonmaken van toilet (kalkrijke gebieden !) etc, de tuin, de dieren, dat alles realiseert u dan met een vitalisator. U heeft er geen omkijken meer naar.
De hoogenergetische werking van het inbouwtype zorgt ervoor dat u een heel krachtig en stabiel water verkrijgt, dat wil zeggen dat de energetische kwaliteit gehandhaafd blijft als dit water nog een afstand moet overbruggen in de waterleiding en/of nog enige tijd (dagen ) in de leiding verblijft. Het is dus ook mogelijk dit type bij de centrale invoer van de waterleiding van een woonoord met daarin meerdere appartementen of in een flatgebouw toe te passen. De keuze van het type wordt in principe bepaald door de diameter van de waterleiding in het centrale gedeelte voordat de leiding zich splitst. Gebruikelijk in Nederland zijn de diameters van 15mm en 22 mm, terwijl voor grote panden zoals boerderijen, grachtenhuizen etc. de leidingdiameter van 28 mm kan zijn toegepast. Deze leidingdiameter is bepalend voor de hoeveelheid water die gelijktijdig afgetapt kan worden, anders gezegd: het aantal kranen dat u open kan zetten zonder dat u drukverlies krijgt. - het bekende verschijnsel van de koude douche als de keukenkraan wordt opengezet. ( Dit is natuurljk mede afhankelijk van de waterleidingdruk ). Als de goede grootte inbouwvitalisator gekozen wordt bij de bijbehorende leidingdiameter, dan is de capaciteit van de vitalisator ruim voldoende om de hoeveelheid water die daar doorheen kan stromen volledig te vitaliseren, zonder dat dit drukverlies tot gevolg heeft. Het is niet standaard te zeggen welke diameter van de waterleiding is toegepast. Er zijn kleine huizen met 22 mm, en er zijn grote huizen met 15 mm. In verband met een andere verhouding tussen materiaalprijs- en arbeidsloon en de wens op meer comfort ( op meer plaatsen water en een krachtige douche ) wordt steeds meer standaard de leiding van diameter 22 mm toegepast.
Er zijn twee situaties waarin kan worden afgeweken van de keuze van het type vitalisator behorende bij de leidingdiameter.
1) In een eenpersoonshuishouden is bij een 22 mm leiding de vitalisator van een ... inch (voor een 15 mm leiding) voldoende omdat nooit meer dan twee kranen openstaan (met voor iedere kraangebruik 10 - 13 liter per minuut). U kiest dan het kleinere type en wij leveren er twee aangepast knelfittingen (22mm/ .. inch) bij zodat het rechtstreeks in de leiding gemonteerd kan worden. Als het in de toekomst toch een meerpersoonshuishuiding wordt of u gaat een verdieping verhuren, dan is het natuurlijk raadzaam het type te kiezen overeenkomstig de leidingdiameter.
2) In een (toekomstig-) meerpersoonshuishouden kan het overwogen worden bij een 15 mm leiding toch een groter type (22 mm) te kiezen. Probeert u hierbij voorruit te denken (bv een toekomstige verbouwing/aanpassing van de leiding in een groter huis waarin toch van vroeger de 15 mm leiding is toegepast; of... als u gaat verhuizen denkt u dan aan een grotere woning?, want als u verhuist kunt u de watervitalisator heel eenvoudig demonteren en meeverhuizen). Ook bij deze keuze leveren we aangepaste knelfittingen (15 mm/ 3/4 inch).


Inbouwtype: type 1/2"
Diameter hoofdleiding: 15 mm
Capaciteit liter/minuut: ca. 24

Werkingsprincipe: werveling en resonantie (ruim 37.000 Bovis)
€ 1070,-
Inbouwtype: type 3/4"
Diameter hoofdleiding: 22 mm
Capaciteit liter/minuut: ca. 50

Werkingsprincipe: werveling en resonantie (ruim 37.000 Bovis)
€ 1290,-
Inbouwtype: type 1"
Diameter hoofdleiding: 28 mm
Capaciteit liter/minuut: ca. 75

Werkingsprincipe: werveling en resonantie (ruim 37.000 Bovis)
€ 1580,-

Universeel vitalisator
De 'universeel vitalisator' is een klein type vitalisator, werkend volgens het principe van de centrale vitalisator. Door het werkingsprincipe is het water veel krachtiger en ook veel stabieler ( langer houdbaar ) dan bij de Martin-Wirbler. Dit type is klein en handzaam. Dezelfde vitalisator kan op meerdere manieren gebruikt worden, zodat het ook zeer geschikt is voor op reis: De vitalisator is dus universeel te gebruiken, vandaar de naam: 'universeel vitalisator'. U kunt dezelfde universeel vitalisator dus gebruiken als kraanuitvoering en als doucheuitvoering.

1) Als kraanuitvoering kan de 'universeel vitalisator' zelf eenvoudig gemonteerd worden aan iedere kraan die aan de kraanuitloop schroefdraad heeft. U schroeft van u bestaande kraan de perlator ( het zeefje ) van de uitstroomopening en de Universeel vitalisator kan er dan direkt aangeschroefd worden. De kraanuitvoering heeft een hoogte van ca. 7,5 cm. De uitstroomopening van uw kraan komt ca 7 cm lager in de spoelbak. De vitalisatotor heeft zelf een perlator zodat het water als een gewone waterstraal zoals u huidige kraan uitstroomt.
2) Als douche-uitvoering kan de vitalisator geschroefd worden tussen de kraan en de doucheslang. Hierbij wordt de douchekop dus niet vervangen. Ook deze montage kan zelf door iedereen eenvoudig uitgevoerd worden. Omdat de douchekraan een ander soort schroefdraad heeft worden aan de 'universeel vitalisator' twee hulpstukjes geschroefd. U schroeft de doucheslang los van de kraan, en draait dan de vitalisator aan de kraan en vervolgens de doucheslang weer aan de vitalisator.

Bij de 'universeel vitalisator' kunt u een messing verchroomde trechter aanschaffen waardoor u de vitalisator niet alleen als kraan- en doucheuitvoering kunt gebruiken, maar ook als reisvitalisator. Met de trechter aan de vitalisator geschroefd houdt u de vitalisator in de hand onder een kraan. Via de vitalisator vult u op die manier een glas, fles of kan. U kunt op vakantie natuurlijk ook, als u langer op een adres bent, de vitalisator aan de douchekraan bevestigen en water in flessen tappen terwijl u tevens met gevitaliseerd water kunt douchen.
Met de trechter is het ook mogelijk om vruchtensappen, wijn ed via de vitalisator te vitaliseren. Na gebruik wel direkt doorspoelen met warm water in verband met de hechtende en klevende eigenschappen van deze sappen. Is dit voor uw de toepassing die u ook wenst, dan schaft u "de universeel vitalisator met trechter" aan. Ter informatie: de trechter is altijd later los aan te schaffen.

Dus, resume:
Type universeel vitalisator te gebruiken als
1) kraanuitvoering
2) doucheuitvoering

Type universeel vitalisator met daarbij extra * de messing verchroomde trechter:
als *1 en *2 , bovendien *3 -als reisvitalisator : waar u ook bent, laat u water via het trechtertje door de vitalisator lopen.


Hoogenergetische watervitalisator voor bevestiging aan de kraan.
Uitvoering vitalisator uitwendig verzilverd.
Werkingsprincipe: werveling en resonantie (ruim 30.000 Bovis)
€ 495,-
Hoogenergetische watervitalisator voor tussen de douchekraan en slang. Uitvoering vitalisator uitwendig verzilverd.
Werkingsprincipe: werveling en resonantie (ruim 30.000 Bovis)
€ 495,-
Hoogenergetische watervitalisator als reisvitalisator. Uitvoering vitalisator uitwendig verzilverd.
Werkingsprincipe: werveling en resonantie (ruim 30.000 Bovis)

optie: trechter (messing verchroomd) € 42,-
€ 495,-

Watervitalisator - wervelaar
Voor bevestiging aan de kraan (keuken, bijkeuken, wastafelkraan).
Er zijn twee mogelijkheden om de kraan uitvoering te gebruiken:
- Met een perlator gemonteerd heeft u een waterstraal zoals u gewend bent met de standaard waterkranen.
- Met een bijgeleverde ring komt het water vrij stromend, als een parapluvorm wervelend uit de kraan.

De Water-wervelaar kan zelf eenvoudig gemonteerd worden aan iedere kraan die aan de kraanuitloop buitenschroefdraad heeft. Met een hulpstukje kan de Water-wervelaar ook aan binnen schroefdraad bevestigd worden.
U schroeft van u bestaande kraan de perlator (het zeefje) van de uitstroomopening en de waterwervelaar kan er dan direct aangeschroefd worden.
Voor bevestiging aan de douche, inclusief handgreep.
De doucheuitvoering is hetzelfde apparaat als de kraanuitvoering, met daarbij een overgangstukje voor het andere type schroefdraad van de douchekraan en een handgreep.
Als douche komt de waterwervelaar in de plaats van uw douchekop.
Wij raden u aan de doucheuitvoering te bestellen omdat u dan beide, zowel het drinken als douchen kunt ervaren.
Het spreekt voor zich dat u de doucheuitvoering met behulp van een Gardena-kliksluiting direct aan de tuinslang kan klikken voor gebruik in de tuin.

Waar u op moet letten:
- De kraanuitvoering heeft een hoogte van ca. 7,5 cm. De uitstroomopening van uw kraan komt dus ca 7,5 cm lager in de spoelbak.
- Gebruikt als douche wordt het vallend water door een grote groep als heerlijk ervaren, maar een andere groep die verknocht is aan de harde, fijne (massage-) stralen vinden dit een nadeel.
De Water-wervelaar functioneert als er voldoende druk in de waterleiding is en er meer dan ca 8 liter water per minuut doorheen stroomt. Met name bij sommige douches kan dat door de warmwatervoorziening onvoldoende zijn.
Om die reden is de Water-wervelaar dan ook niet geschikt om aan een geiser ( oudere wandgeisers) geplaatst te worden.
Al deze facetten, die door sommige gebruikers als nadeel worden ervaren heeft u niet bij de 'universeel vitalisator' en de 'centraal vitalisator'.


Water Wervelaar kraanuitvoering
Werkingsprincipe: werveling (14000 Bovis)
Hoogte 5 cm.
€ 177,-