Gaia Aqua - CV vitalisator

Watervitalisator Centrale Verwarmingsinstallatie (CV)
Lengte 100 mm ( zonder fittingen) Diameter: 50 mm
Doorstroomcapaciteit: 70 liter per minuut maximaal
Materiaal Messing, aansluiting: 3/4 inch schroefdraad inwendig
Toepassing: vloerverwarming / wandverwarming / cv system met radiatoren
Geen stroom, geen chemie, geen magnetisme
Onderhoudsvrij

Vitalisator voor het water in het circuit van de centrale verwarming en of vloer- en wandverwarming
Het water circuit van de centrale verwarming en/of vloer- en wandverwarming is een gesloten kringloop systeem. Het water in dit circuit vervuilt tot zwart water en is energetisch zeer arm.
Een simpele manier om het water te vitaliseren is om het leidingsysteem leeg te laten lopen en met gevitaliseerd water te vullen. Na verloop van tijd wordt de kwaliteit van het water in het verwarmingscircuit echter geleidelijk minder. Opnieuw leeg laten lopen en vitaliseren is een oplossing, maar is veel werk en de leveranciers van verwarmingsketels hebben liever niet dat er elke keer opnieuw zuurstofrijk water in het systeem komt. Een effectieve en duurzame oplossing is de montage van een speciale watervitalisator die in de leiding van het circuit van het centrale verwarmingssysteem wordt geplaatst. In deze kringloop wordt het water elke keer weer gerevitaliseerd.

Belangrijke voordelen:
Gezondheid/welzijn: De uitstraling van radiator, vloer of wand is energetisch positief, harmoniserend en het voelt licht aan. De bijkomstige verschijnselen die mensen kunnen ervaren bij vloerverwarming, zoals zware benen, vermoeidheid en bloedsomloopklachten worden door de energetische kwaliteit van het gevitaliseerde cv-water sterk verminderd resp. geëlimineerd.
Duurzaamheid: Als het water in een gesloten kringloopsysteem met de Gaia Aqua cv-water-vitalisator wordt behandeld, wordt het weer schoon en daarmee ook het hele system van leidingen, warmtewisselaar in de ketel en/of de radiatoren: verhoging levensduur van de apparatuur.
Rendement: Het rendement van de verwarmingsinstallatie neemt toe, omdat het systeem inwendig schoon wordt en de warmteoverdracht daarmee verbetert: besparing op verwarmingskosten.
Gezien de grote variatie aan leidingen en fittingen wordt de vitalisator geleverd zonder fittingen. We adviseren de montage door een installateur uit te laten voeren, zodat een vakman bepaalt waar de vitalisator wordt ingebouwd en welke bevestigingsmiddelen nodig zijn.

Noot: Dit type watervitalisator CV is geschikt voor normale woningen. Voor grotere installaties zijn grotere types beschikbaar.

Garantie (door de fabrikant):
5 jaar op functie- en fabricagefouten.

Tevredenheidgarantie (door de fabrikant):
5 maanden terugkoopgarantie tegen aankoopprijs bij een niet met tevreden resultaat functioneren van de watervitalisator. Mits onbeschadigd.
Watervitalisator Centrale Verwarmingsinstallatie (CV)
Lengte 100 mm (zonder fittingen) Diameter: 50 mm
Doorstroomcapaciteit: 70 liter per minuut maximaal
Materiaal Messing, aansluiting: 3/4 inch schroefdraad inwendig
Toepassing: vloerverwarming / wandverwarming / cv system met radiatoren
Geen stroom, geen chemie, geen magnetisme
Onderhoudsvrij

€ 595,-
Grotere versies voor meer capaciteit op aanvraag leverbaar.